אוכל
אוכל
שונות

לביבות עם קוואקר, כרובית וגרעיני חמנייה ברוטב יוגורט

מתכון למנת בריאות עם כרובית וקוואקר. מומלץ לא לוותר על גרעיני החמניה

|קוואקר| פורסם19:10
לביבות עם קוואקר וכרובית. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר
Rating:4.323reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

ל-25 לביבות:

  • 1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות (1.3-1.6 ק"ג ברוטו)
  • 1-2 כפות חומץ טבעי
  • מלח
  • שמן זית
  • 1/3 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
  • 60 גרם (כ-2/3 כוס) גרעיני חמנייה
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 ביצה L, טרופה
  • 1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)

לרוטב יוגורט, שום ושמיר:

  • 500 מ"ל (2 כוסות) יוגורט עיזים
  • 1/4 חבילת שמיר, שטוף וקצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל

לטיגון:

  • שמן קנולה או שמן תירס

אופן ההכנה:

1מפרקים כרובית לפרחים ומניחים בקערה מלאה מי ברז. מוסיפים חומץ ומניחים למשך חצי שעה. שוטפים ומסננים.

2מבשלים כרובית בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה, עד לרתיחה (כ-20 דקות). מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.

3בינתיים מכינים רוטב יוגורט: מערבבים יוגורט, שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

4מסננים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבל מחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.

5מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים.

7מוסיפים 1/2 כוס קוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי מוסיפים כף קוואקר. אם רוצים, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

8מחממים שמן קנולה בעומק 2-3 ס"מ במחבת רחבה על אש גבוהה.

9נוטלים מן התערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה. מטגנים עד להשחמה נאה של שני הצדדים (אם הלביבות מתפרקות בטיגון מוסיפים 1-2 כפות קוואקר לתערובת). מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד, בלוויית רוטב יוגורט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il