
המצרכים (25 מנות):ל-25 לביבות:
לרוטב יוגורט, שום ושמיר:
לטיגון:
אופן ההכנה:1מפרקים כרובית לפרחים ומניחים בקערה מלאה מי ברז. מוסיפים חומץ ומניחים למשך חצי שעה. שוטפים ומסננים. 2מבשלים כרובית בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה, עד לרתיחה (כ-20 דקות). מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה. 3בינתיים מכינים רוטב יוגורט: מערבבים יוגורט, שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 4מסננים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבל מחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה. 5מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 6מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים. 7מוסיפים 1/2 כוס קוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי מוסיפים כף קוואקר. אם רוצים, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך. 8מחממים שמן קנולה בעומק 2-3 ס"מ במחבת רחבה על אש גבוהה. 9נוטלים מן התערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה. מטגנים עד להשחמה נאה של שני הצדדים (אם הלביבות מתפרקות בטיגון מוסיפים 1-2 כפות קוואקר לתערובת). מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד, בלוויית רוטב יוגורט. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |