1מערבבים ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה קטנה. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס ומניחים בצד.
2טורפים בקערה לא עמוקה או בתבנית פאי את הביצים והשמנת. מורחים 2 פרוסות לחם בתערובת הריקוטה, כ-1/2 כוס לפרוסה, סוגרים לסנדוויץ' עם הפרוסות הלא מרוחות ולוחצים אותו בעדינות. טובלים בעדינות את הסנדוויצ'ים, משני צדיהם, בבלילת הביצים והשמנת עד שהם מכוסים היטב.
3ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מכניסים לתוכה את הסנדוויצ'ים ומטגנים עד להזהבה, כ-4 דקות לכל צד. חוצים את הפרנץ' טוסט לשני חצאים אלכסוניים ומסדרים בצלחות. זורים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
למתכון המקורי בבלוג Two Peas and Their Pod
>> עוגת ביסקוויטים בשני צבעים שהילדים ישתגעו ממנה
>> והנה מתכון לפבלובה שוקולד מדהימה