אוכל
אוכל
שונות

כדורי לבנה ממולאים עשבי תיבול ושקדים

יוגורט תמים, שמנת חמוצה ועשבי תיבול הופכים לגורמה אמיתי

|מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים"| פורסם08:10
כדורי לבנה ממולאים עשבי תיבול ושקדים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 6 גביעי (1.2 ליטר) יוגורט עזים או בקר

  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • כפית מלח
  • 3 כפות זיתים סוריים, מגולענים וקצוצים דק
  • 1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק
  • 1 ליטר שמן זית (אם רוצים לשמר בצנצנת)
  • בד חיתול

למילוי

  • 4 כפות שקדים חצויים, קלויים

  • 3 כפות עירית קצוצה דק
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 15 עלי בזיליקום קצוצים
  • מיץ מ- ½ לימון
  • כפית מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כפית שום כתוש

אופן ההכנה:

1מניחים בד חיתול בתוך קערה, ופורסים את שוליו לצדדים (הקערה תאגור את כל המים שיופרשו מהיוגורט ומהשמנת במהלך ההכנה).

2יוצקים את היוגורט והשמנת, זורים מלח, זיתים ובצל ומערבבים.

3מאגדים את שלוש פינות הבד באלכסון, מלפפים את הקצה הנותר סביב שלושת הקצוות המאוגדים, וקושרים. קושרים אל הברז, מעל הכיור (כך הכיור יקלוט את הנוזלים המופרשים מהמסה), ומניחים למשך 6 שעות לפחות. נוצרת לבנה רכה.

4כדי ליצור כדורים חשוב להשתמש בגבינה יציבה וסמיכה, ולכן רצוי להניח את המסה תלויה למשך 3-4 שעות נוספות (כלומר, כ- 7-8 שעות סה"כ), ולקרר למשך הלילה.

5להכנת המילוי: קולים את השקדים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהם משחימים קלות. מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים ושמן הזית.

6מוציאים את הלבנה מהמקרר סמוך להכנה. משמנים את כפות הידיים, נוטלים כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים על כף היד. מניחים חצי כף מילוי במרכז, וסוגרים לעיגול חלק, כך עד גמר הלבנה. חשוב לעבוד במהירות, הגבינה מתרככת במהירות ונדבקת גם לידיים משומנות.

7ממלאים צנצנת בשמן זית עד 3/4 גובה, מנחים גבעול רוזמרין, זעתר או תימין וכ-2-3 שיני שום. מטילים פנימה את כדורי ההלבנה. אם יש צורך, מכסים בשמן זית.

8מניחים במקרר או בחוץ לפחות מספר שעות לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il