אוכל
אוכל
שונות

פופקורן קרמל מלוח

חטיף פופקורן בציפוי קרמל מתוק עם רמז עדין של מליחות, שאפשר להגיש עם גלידה או פשוט לאכול ככה. זהירות, ממכר!

|על השולחן| פורסם14:14
פופקורן קרמל ופירות ברולה (צילום: אילון פז, על השולחן)
צילום: אילון פז, על השולחן
Rating:3.812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(לצנצנת גדולה בנפח ליטר):

  • 100 גרם גרעיני תירס יבשים (להכנת פופקורן)

  • 1 כף שמן

לקרמל מלוח:

  • 40 גרם חמאה

  • 170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית גדושה שבבי מלח (עדיף מלח מלדון או דומיו, שמגיע בצורת קריסטלים, להשיג במעדניות)

להגשה:

  • גלידת וניל

אופן ההכנה:

1מכינים פופקורן: מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו.

2מכינים קרמל: ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן.

3משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח.

4מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).

5להגשה: מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il