
פופקורן קרמל מלוחחטיף פופקורן בציפוי קרמל מתוק עם רמז עדין של מליחות, שאפשר להגיש עם גלידה או פשוט לאכול ככה. זהירות, ממכר!![]() צילום: אילון פז, על השולחן |
המצרכים :(לצנצנת גדולה בנפח ליטר):
לקרמל מלוח:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים פופקורן: מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו. 2מכינים קרמל: ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן. 3משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח. 4מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי). 5להגשה: מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |