אוכל
אוכל
שונות

לזניה צמחונית עם כל מיני ירקות

לזניית ירקות וגבינות מפוארת עם רוטב בשמל, אותה אפשר להפוך לדיאטטית יותר (עם גבינות רזות) ולגוון בכל ירק שתמצאו במקרר

|mako אוכל| פורסם20:51
לזניה צמחונית עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.234reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם דפי לזניה
  • מעט שמן, לטיגון
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות
  • 1 גזר, פרוס לעיגולים
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • 2 זוקיני או קישואים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חופן עלי תרד
  • כפית אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב בשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם קמח
  • 450-500 מ"ל חלב (כשתי כוסות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט

גבינות:

  • 1 יחידה כדור מוצרלה מגורר
  • 100 גרם פרמזן

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בסיר 2-3 דקות, ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הבטטה, וכך הלאה עם הגזר, החציל והזוקיני. לבסוף מוסיפים או השום והתרד, ומתבלים.

2בסיר נפרד מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתגבש בצק. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כחצי כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים. התהליך כולו לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את המלח והפלפל ומעט אגוז מוסקט.

3בתבנית חסינת אש יוצקים מעט רוטב בשמל, ועליו מניחים עלי לזניה כך שיכסו את התבנית. מניחים את הירקות, יוצקים בשמל וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מניחים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה, עליה בשמל ועליו מפזרים את הגבינות.

4אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות, עד שהלזניה מזהיבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il