
לזניה עם גבינה וחציליםלזניה פשוטה ועממית אך יחד עם זאת, טעימה ועשירה. מתכון של סמדי בומבה![]() צילום: שי שרף, גורמה בפיתה |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מפזרים מלח גס על פרוסות החצילים ומניחים בצד. 2שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים כפית סוכר ומערבבים קלות. 3כשעגבניות מתחילות להתרכך מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב. 4מוסיפים בהדרגה את רסק העגבניות עם חצי כוס מים. מוסיפים את הפסטו, תבלינים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות. 5בינתיים, שוטפים את המלח מהחצילים ומטגנים אותם קלות עם מעט שמן זית. סופגים בנייר סופג. 6משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את עלי הלזניה. 7מעל שופכים מעט מהרוטב ומפזרים את הגבינה ואת החצילים. חוזרים על הפעולה. על השכבה העליונה מוזגים מהרוטב. 8מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. 9לאחר 45 דקות מוציאים את כיסוי הנייר, מפזרים מוצרלה מגורדת מעל ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |