אוכל
אוכל
שונות

לזניה עם גבינה וחצילים

לזניה פשוטה ועממית אך יחד עם זאת, טעימה ועשירה. מתכון של סמדי בומבה

|גורמה בפיתה| פורסם17:29
לזניה עם חצילים (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
Rating:4.2145reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • חבילת עלי לזניה
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 חציל פרוס לרוחב
  • 8 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
  • כף וחצי שום כתוש
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפות פסטו
  • כפית סוכר
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1מפזרים מלח גס על פרוסות החצילים ומניחים בצד.

2שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים כפית סוכר ומערבבים קלות.

3כשעגבניות מתחילות להתרכך מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב.

4מוסיפים בהדרגה את רסק העגבניות עם חצי כוס מים. מוסיפים את הפסטו, תבלינים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות.

5בינתיים, שוטפים את המלח מהחצילים ומטגנים אותם קלות עם מעט שמן זית. סופגים בנייר סופג.

6משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את עלי הלזניה.

7מעל שופכים מעט מהרוטב ומפזרים את הגבינה ואת החצילים. חוזרים על הפעולה. על השכבה העליונה מוזגים מהרוטב.

8מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.

9לאחר 45 דקות מוציאים את כיסוי הנייר, מפזרים מוצרלה מגורדת מעל ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il