אוכל
אוכל
שונות

קרקרים ללא גלוטן

קרקרים פריכים וטעימים ללא גלוטן. הגישו אותם עם כמה מטבלים ותגלו עולם שלם של נשנוש בריא וממכר שלא ידעתם על קיומו

קרקרים בלי גלוטן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.880reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קרקר טעים, כשהוא מגיע עם המטבל הנכון, יכול להוות פתיח מצוין לארוחה, ואפילו ארוחת ביניים בפני עצמה. להכין קרקרים בבית זה לא תורה מסיני: קמח, מים, רכיב שומני ותיבול נכון יכולים להביא אתכם לתוצאות נהדרות. הפעם החלטתי לא לעשות לעצמי חיים קלים, ולהכין את הקרקרים בגרסה נטולת גלוטן - כדי שגם כל אלה שלא צורכים קמח יוכלו ליהנות מהם. צריכים את הגלוטן שלכם? החליפו את קמח האורז בקמח מלא, כוסמין או שיפון.

המצרכים :

  • 1 כוס קמח אורז מלא (ניתן להשתמש גם בקמח קינואה נטול גלוטן או בקמחים מלאים עם גלוטן)
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/4 כוס שומשום, מלא או רגיל
  • 1/4 כוס פשתן, שהושרה ב-3/4 כוס מים למשך 15 דקות
  • 1/2 כפית מלח (או מעט יותר, לפי הטעם)
  • 1 כפית זעתר (או לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן זית, שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים היטב את הקמח עם הגרעינים, השומשום, הפשתן ומי ההשריה שלו, התבלינים והשמן (אפשר להשתמש במכתש ועלי לקבלת תערובת חלקה יותר).

3משטחים את התערובת על נייר אפייה ומניחים מעליה עוד נייר אפייה. באמצעות מערוך משטחים אותה לעובי דק ואחיד. מפרידים את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור.

4כעבור 10 דקות מוציאים את התבנית, חורצים את חריצי הקרקרים לפי הגודל והצורה הרצויים וממשיכים לאפות 20-30 דקות נוספות, עד שהקרקרים מתייבשים ומקבלים גוון זהבהב.

5לקבלת גוון שחום יותר ניתן להעלות את הטמפרטורה ל-190 למשך 5 הדקות האחרונות של האפייה.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il