אוכל
אוכל
שונות

מג'דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה

כרובית צלויה, שקדים וחומוס יוצרים מג'דרה חגיגית וטעימה במיוחד

|על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן| פורסם18:42
מג’דרה אורז וחומוס (צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לכרובית

  • 1 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים קטנים

  • שמן זית לזילוף
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

למג'דרה

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר חתוך לרצועות
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף, שרוי 10 דקות במים ומסונן
  • 1 כוס חומוס מבושל (משומר או קפוא)
  • 1/2 כפית בהרט (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות מים

להגשה

  • 2 כפות שקדים מולבנים קלויים

  • 1/2 צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מכינים את הכרובית: מתבלים כרובית במלח ופלפל ומזלפים מעט שמן. מניחים בתבנית וצולים כ-20 דקות עד הזהבה.

3בינתיים מכינים את המג'דרה: מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.

4מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.

5מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים את הכרובית, מערבבים, מפזרים שקדים ועלי כוסברה ומגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il