מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

תפוח אדמה אפוי פעמיים עם ביצה

אנחנו לא משקיעים מספיק בתפוחי האדמה האפויים שלנו, והגיע הזמן לעשות שינוי: הנה מתכון לתפוח אדמה אפוי (פעמיים!), עם מילוי של בצל, גבינה, ביצה ועירית. כמה פשוט - ככה ממש בא לנו על כזה, ויפה שעה אחת קודם

|Home Cooking Adventure| פורסם07:17
תפוח אדמה אפוי עם ביצה (צילום: youtube)
צילום: youtube

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • חופן גבעולי עירית
  • שמן לטיגון
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר גם מוצרלה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 ביצים קטנות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות. מחוררים מעט את תפוחי האדמה במזלג ואופים 30-40 דקות, עד שהם רכים.

2קוצצים את הבצל, השום והעירית (לא ביחד).

3כשתפוחי האדמה מוכנים, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות.

4בינתיים חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים אותם מתוכנם, כך שנשארים עם ארבע "סירות".

5מוסיפים למחבת את תוכנם של תפוחי האדמה ואת הגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שכל הגבינה מותכת.

6ממלאים את סירות תפוחי האדמה ומפזרים מעט עירית קצוצה. מקפידים לא למלא יותר מדי - יש להשאיר שקע שאליו תיכנס הביצה.

7מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה ושוברים לתוך כל סירה בזהירות ביצה אחת. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות (עד שהביצה מוכנה).

8מוציאים, מפזרים עוד עירית טרייה מלמעלה, ומגישים.

>> והנה לחמניות בצל מטוגן ששווה למות בשבילן
>> פאייה בחצי שעה, יש דבר כזה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il