אוכל
אוכל
שונות

לביבות סלק

לביבות סגלגלות למי שמאס בתפוחי אדמה או סתם רוצה לגוון. אפשר לאכול עם מתוק או מלוח, זה טעים כך או כך

|מתוקה| פורסם20:05
לביבות סלק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.463reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 2 תפו״א דזירה גדולים מגורדים
  • 1 סלק קטן מגורד
  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק
  • מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח תפו״א

אופן ההכנה:

1בקערה, מערבבים תפו״א, סלק, בצל, מלח וקמח תפו״א.

2משאירים בצד כחצי שעה כדי שיגיר נוזלים. מסננים היטב ומערבבים עם הביצים.

3מכינים מהתערובת לביבות ומטגנים על אש בינונית – חשוב מאד כדי שתפוחי האדמה יתבשלו מבפנים אבל לא יישרפו מבחוץ (זכרו שיש כאן הרבה עמילנים וסוכר, והלביבות מתקרמלות מהר).

4אפשר גם לטגן מעט ולהכניס לתנור להשלמת אפייה.

* מכיוון שהלביבה דלה במלח, היא מושלמת לאכילה עם סוכר וקינמון, או שמנת חמוצה וקונפיטורה, או מסקרפונה ותפוח חמוץ אפוי וכד'.

* המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה".

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הלביבות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il