אוכל
אוכל
שונות

לביבות חלה מטוגנות

נשארה חצי חלה משבת? אשריכם! קחו את החצי השני והפכו אותו לארוחת ערב מהירה שכל המשפחה תעוף עליה

|BERKO MADE| פורסם07:29
לביבות חלה מטוגנות (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד
Rating:4.854reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • חצי חלה
  • ביצה
  • כפית אבקת שום
  • כפית גדושה אורגנו מיובש
  • חצי כפית מלח
  • כפית תימין מיובש
  • 10 זיתים
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • כף גדושה גבינת שמנת (או דמוית שמנת)
  • 5 כפות גבינת קשקבל מגוררת
  • 5 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מעט קמח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מסירים מהחלה את כל ה"קשה" בעזרת סכין חדה. במתכון הזה משתמשים רק בחלק הלבן.

2מרטיבים את החלה היטב מתחת לברז וסוחטים בזהירות כמה שיותר מהמים.

3מעבירים את החלה הרטובה לקערה ומפוררים בעזרת הידיים לקבלת מעין גושים של בצק.

4מוסיפים את הביצה, התבלינים והזיתים ומערבבים היטב.

5מוסיפים את הגבינות ומערבבים שוב. אם המרקם נוזלי מדי מוסיפים כף או שתיים של קמח. אם אתם מצליחים להרים את העיסה בעזרת כף והיא לא נוזלת מהצדדים – זה המרקם הנכון.

6מחממים מחבת עם שמן בגובה של כסנטימטר ומטגנים את הלביבות על אש בינונית משני הצדדים. זוללים חם או קר.

** אפשר כמובן לגוון עם גבינות אחרות לפי הטעם, או להפחית חלק מהתבלינים.

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו אתBERKO MADE בפייסבוקאו באינסטגרם

בתיאבון!

תגיות:לביבות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il