אוכל
אוכל
שונות

פחזניות גבינה מלוחות

הן מעולות כמו שהן, חמימות או בטמפרטורת החדר, אבל הכי מגניב להכין מהן כריכים. לחמניות פרמזן קטנטנות וממכרות - שממש קל להכין בבית

|השף הלבן, תנובה| פורסם12:07
פחזניות גבינה מלוחות (צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה)
צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-20-25 פחזניות

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס חלב
  • 110 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח ים
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2בסיר בינוני, מניחים את המים, חלב, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ עד שמתקבל בצק חלק ואחיד שלא נדבק לדפנות הסיר, כ-2 דקות.

3מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומניחים להתקרר כדקה.

4מוסיפים את הביצים וטורפים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן והפלפל השחור ומערבבים היטב.

5בעזרת שקית זילוף או כף, מזליפים לתבנית תלוליות בגודל כדורי פינג פונג ומשאירים ביניהן רווח של 5 ס"מ.

6מפזרים מעל מעט מפתיתי הגבינה ואופים בתנור עד שהפחזניות תפוחות ושזופות, כ-25 דקות.

7בעזרת סכין חדה, דוקרים כל פחזנית בתחתית כדי לאפשר לאדים לברוח.

8מגישים את הפחזניות כמו שהן, חמות או בטמפרטורת החדר, או מכינים מהן כריכונים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il