אוכל
אוכל
שונות

שקשוקה חריפה אש

מנה משביעה, מגניבה וטעימה טילים, שלא לומר חריפה יופי יופי. אפשר גם להעמיס על חלה טרייה ולצאת לדרך

|mako| פורסם13:15
שקשוקה של אלקנה - החומרים (צילום: אלקנה ביטון)
צילום: אלקנה ביטון
Rating:3.750reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • קופסת עגבניות שרי

  • שתי עגבניות גדולות בשלות
  • 10 שיני שום
  • בצל גדול לבן (לא אדום)
  • שני פלפלים חריפים
  • גמבה אדומה אחת
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • פפריקה מתוקה
  • מעט כמון
  • חבילת נקניות מרגז רצוי חריפות
  • ביצים לפי בחירה וכמות הסועדים

אופן ההכנה:

1קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ואת עגבניות השרי לחצאים.

2מחמים סיר (רצוי סוטאז', כמו של דגים, או סיר יציקה גדול אבל לא גבוה) ומתחילים בטיגון הבצל.

3מוסיפים את השום, ואז את הגמבה והפלפל החריף. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ועגבניות השרי וחצי כוס מים חמים.

4מכסים, מבשלים על אש בינונית- גבוהה ונותנים לעגבניות להוציא נוזלים. לאחר בישול של 25 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את התבלינים ואת הרסק. אם יש הרבה נוזלים – נותנים להם קצת להצטמצם בסיר פתוח.

5משקיעים את הנקניקיות בתחתית הסיר ומבשלים 10 דקות.

6מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. מבשלים עם כיסוי 5-7 דקות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il