אוכל
אוכל
שונות

קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש

תבשיל כתום עם כופתאות עדשים מעולות. גם בריא וגם טעים

קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

לקציצות:

  • 100 גרם עדשים ירוקות
  • שן שום אחת (גדולה יחסית)
  • כף עלי פטרוזיליה
  • חצי בצל בינוני
  • קורט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

לתבשיל הדלעת:

  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים גס (כ-200 גרם)
  • כ-400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 גזר, חתוך גס
  • מעט שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 2-3 עלי מרווה
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס עדשים כתומות
  • 2 כפיות סילאן
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית גרעיני כוסברה טחונים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הקציצות: משרים את העדשים במים קרים לעד 20 שעות. מסננים היטב.

2קוצצים היטב במעבד מזון את השום, הפטרוזיליה והבצל. מוסיפים את העדשים והתבלינים למעבד המזון וממשיכים לטחון עד להיווצרות מחית.

3יוצרים 10 קציצות ומשטחים מעט. בשלב זה ניתן לקרר/להקפיא את הקציצות עד להכנה הסופית.

4מסדרים את הקציצות על תבנית התנור, מזלפים מעט שמן זית ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות עד להזהבה קלה.

5התבשיל: מאדים את הסלרי, הדלעת והגזר במעט שמן זית. כשהירקות הקשים מתחילים להתרכך מוסיפים את השום והמרווה לסיר.

6כשהירקות בסיר זהובים מוסיפים את הנוזלים, העדשים, הסילאן, קליפת הלימון והתבלינים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד להתרככות הירקות.

7הרכבת המנה: מניחים את הקציצות האפויות בתוך תבשיל הדלעת החם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 דקות. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il