
קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורשתבשיל כתום עם כופתאות עדשים מעולות. גם בריא וגם טעים|הומייד - משלוחים של ארוחות צהריים לילדים| פורסם11/04/1320:07 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):לקציצות:
לתבשיל הדלעת:
אופן ההכנה:1הקציצות: משרים את העדשים במים קרים לעד 20 שעות. מסננים היטב. 2קוצצים היטב במעבד מזון את השום, הפטרוזיליה והבצל. מוסיפים את העדשים והתבלינים למעבד המזון וממשיכים לטחון עד להיווצרות מחית. 3יוצרים 10 קציצות ומשטחים מעט. בשלב זה ניתן לקרר/להקפיא את הקציצות עד להכנה הסופית. 4מסדרים את הקציצות על תבנית התנור, מזלפים מעט שמן זית ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות עד להזהבה קלה. 5התבשיל: מאדים את הסלרי, הדלעת והגזר במעט שמן זית. כשהירקות הקשים מתחילים להתרכך מוסיפים את השום והמרווה לסיר. 6כשהירקות בסיר זהובים מוסיפים את הנוזלים, העדשים, הסילאן, קליפת הלימון והתבלינים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד להתרככות הירקות. 7הרכבת המנה: מניחים את הקציצות האפויות בתוך תבשיל הדלעת החם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 דקות. מגישים חם. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |