אוכל
אוכל
שונות

הום פרייז הכי טעימים שיש

שילוב של כל מה שטוב באוכל במנה אחת: מצד אחד תפוחי אדמה מטוגנים, מצד שני חמאה, מצד שלישי מתוק, מצד רביעי חריף. מנת תפוחי האדמה המושחתת והכיפית ביותר

|לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה| פורסם13:39
הום פרייז, בלוג לחם עבודה (צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה)
צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה
Rating:4.4989reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, רצוי מזן דזירה
  • שמן צמחי
  • 1 בצל, פרוס לרצועות (לא חובה)
  • חצי פלפל אדום, חתוך לרצועות (לא חובה)
  • מלח
  • 50 גרם חמאה או 100 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת פרווה, המירו ב-75 מ"ל קרם קוקוס)
  • 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 6 כפות רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד ככל הניתן ומשרים במים עם מלח לשעתיים, על מנת לרכך מעט את תפוחי האדמה ולהניח למלח להיספג בהם.

2מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה על מגבת.

3ממלאים מחבת רחבה ככל האפשר בשמן צמחי (תירס/חמניות/סויה) עד גובה 2-3 מ"מ, ומחממים.

4מוסיפים למחבת קוביות תפוחי אדמה בשכבה אחת, ומחכים שהפאה התחתונה של הקוביות תיחרך. כשזה קורה מתחילים להפוך לאט לאט את כל הקוביות כך שכל פאה תזכה להשחמה בנפרד. מדובר בתהליך ארוך וסיזיפי, אבל רק כך מבטיחים שתוך תפוח האדמה יהיה מספיק רך והחלק החיצוני פריך (זה בזכות המגע הישיר עם המחבת, בניגוד לטיגון עמוק). בהיפוך האחרון אפשר להוסיף רצועות של בצל ופלפל אדום ולתת להן להיטגן יחד עם תפוחי האדמה.

5שופכים בזהירות את השמן, ומשאירים את התפודים במחבת.

6ממליחים את תפוחי האדמה ומוסיפים רכיב שומני - חמאה, שמנת מתוקה או גם וגם.

7מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק ורוטב צ'ילי חריף (אני אוהב אותם ביחס של 1:1. מי שממש רגיש לחריף מוזמן לשים יותר מהמתוק, ומי שאוהב חריף יכול לשים יותר מהחריף).

8מגבירים את הלהבה ומקפיצים את הכל 2-3 דקות, עד שהשומן עוטף את תפוחי האדמה והסוכר מתקרמל במחבת.

המתכון באדיבות הבלוגלחם עבודה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il