אוכל
אוכל
שונות

אלו גובי הודי

תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

|mako| פורסם13:55
תפוח אדמה לב (צילום: עדי רם)
צילום: עדי רם
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 כרובית בינונית
  • 4-5 כפות שמן
  • 3 כפיות זרעי כמון שלמים
  • כ- ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • יוגורט 3% שומן
  • 2-3 כפות כוסברה קצוצה
  • שן שום קטנה כתושה

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח 40-45 דקות. מוציאים ממי הבישול ומניחים להצטנן לגמרי. אפשר להשתמש בתפוחי אדמה שבושלו יום-יומיים מראש. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך. 2. מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב מעל להבה בינונית, זורקים פנימה את זרעי הכמון ואחרי דקה מוסיפים את הכרובית. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות. 3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הכורכום והכמון הטחון, הפלפל החריף, המלח והפלפל השחור. מערבבים בעדינות כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לעיסה, מכסים את סיר ומבשלים כ-5 דקות נוספות. 4. מערבבים את חומרי הרוטב, ומגישים ביחד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il