אוכל
אוכל
שונות

בלי שמרים: פיתה ביתית עם פטריות ובצל

על הבצק הזה תעבדו פחות מעשר דקות, ואחרי עוד רבע שעה בתנור - תקבלו מאפה ריחני וטעים, שהייתם שמחים לפגוש בכל מסעדה. לכם זה יעלה רק 30 שקלים (ל-8 מנות)

|mako אוכל| פורסם07:29
מאפה פיתה עם פטריות ובצל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.940reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

זהו בצק עם ריח נפלא, שלוקח פחות מ-10 דקות להכין. אפשר לאפות אותו כמו פיתה ואז להוסיף את המילוי, ואפשר גם לאפות עם המילוי בפנים.

עלות: כ- 30 שקלים

המצרכים (8 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח תופח
  • 400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה 9%
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפיות אורגנו טרי קצוץ
  • כפית מלח

למילוי:

  • 5 בצלים חתוכים לפרוסות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כף אורגנו טרי
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 סלסלה של פטריות שמפיניון (אפשר גם פורטובלו או פטריות יער)

אופן ההכנה:

1במיקסר מערבבים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים עיסה אחידה.

2מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק כשתי דקות נוספות.

3במקביל מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום, התבלינים והפטריות, מערבבים ומסירים מהגז.

4יוצרים מהבצק עיגולים ומרדדים לגודל של פיתה. מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים בחום של 200 מעלות כ-12-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות. מוציאים מהתנור, חותכים את הפיתה במרכז, פותחים ומניחים את המילוי.

5אופציה נוספת: מראש מרדדים עיגול, מניחים את המילוי בפנים ומקפלים את הדפנות כלפי מעלה, כך שייצא מאפה סגור. מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים כ-16 דקות או עד שזהוב.

6אפשר להוסיף מעל כף שמנת חמוצה, להשלמת הטעם.

* המוצרים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות

>> כל המתכונים עד 60 שקל ו-60 דקות

תגיות:פיתה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il