
בלי שמרים: פיתה ביתית עם פטריות ובצלעל הבצק הזה תעבדו פחות מעשר דקות, ואחרי עוד רבע שעה בתנור - תקבלו מאפה ריחני וטעים, שהייתם שמחים לפגוש בכל מסעדה. לכם זה יעלה רק 30 שקלים (ל-8 מנות)![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
זהו בצק עם ריח נפלא, שלוקח פחות מ-10 דקות להכין. אפשר לאפות אותו כמו פיתה ואז להוסיף את המילוי, ואפשר גם לאפות עם המילוי בפנים. עלות: כ- 30 שקלים המצרכים (8 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1במיקסר מערבבים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים עיסה אחידה. 2מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק כשתי דקות נוספות. 3במקביל מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום, התבלינים והפטריות, מערבבים ומסירים מהגז. 4יוצרים מהבצק עיגולים ומרדדים לגודל של פיתה. מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים בחום של 200 מעלות כ-12-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות. מוציאים מהתנור, חותכים את הפיתה במרכז, פותחים ומניחים את המילוי. 5אופציה נוספת: מראש מרדדים עיגול, מניחים את המילוי בפנים ומקפלים את הדפנות כלפי מעלה, כך שייצא מאפה סגור. מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים כ-16 דקות או עד שזהוב. 6אפשר להוסיף מעל כף שמנת חמוצה, להשלמת הטעם. * המוצרים באדיבותעדן טבע מרקט הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים >> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול על טהרת ניצול השאריותתגיות:פיתה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |