אוכל
אוכל
שונות

פנקייק בננה

מתכון לפנקייק פשוט ובשרני במיוחד, פנקייק רך במתיקות עדינה, לארוחת בוקר שהיא כולה פינוק לקטנים ולגדולים

|מתוקים שלי| פורסם09:14
פנקייק בננה (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
Rating:4.3866reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לכ-8 פנקייקס עבים וגדולים:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • כוס וחצי קמח
  • 2 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 בננה קטנה מרוסקת למחית

להגשה

  • בננה פרוסה
  • מייפל או סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה במיקרוגל. מניחים לצינון קל.

2מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר והמלח. מערבבים היטב.

3בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים, החלב, ותמצית הווניל. בעזרת מזלג מועכים את הבננה למחית ומוסיפים לקערת הרטובים.

4מוסיפים את החמאה המומסת את תכולת קערת הרטובים אל תוך הקערה עם הקמח. מערבבים עד שהוא נספג כולו בתערובת.

5מחממים היטב מחבת על גבי להבה קטנה. משמנים מעט את פני המחבת בחמאה מומסת.

6יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה את המחבת. מטגנים למשך כ-2 דקות עד שמופיעות בועות על גבי הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה.

7עורמים אתהפנקייקסבערמה כדי לשמור על חומם. מפזרים פרוסות בננה ויוצקים סירופ מייפל או שוקולד מעל. מגישים חם.

* המתכון לקוח מתוך הבלוג -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il