אוכל
אוכל
שונות

ריזוטו תירס ושורש סלרי

תבשיל אורז, ירקות ופרמזן עם יין לבן. טעים בדיוק כמו שזה נשמע

|mako אוכל| פורסם18:15
ריזוטו תירס (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
צילום: כפיר חרבי, mako אוכל
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 כוס אורז עגול לריזוטו
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות (בעלים נשתמש לציר)
  • גרגרי תירס משני קלחים טריים (בקלחים המגולחים נשתמש לציר)
  • 2 עלי דפנה
  • מעט שמן זית
  • 1/2 כרשה, קצוצה
  • 1 שן שום פרוסה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 ענפי תימין
  • 2 כפות פרמזן מגוררת
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1מכינים ציר ירקות: מבשלים בליטר מים את עלי הסלרי השטופים, קלחי התירס המגולחים ועלי הדפנה למשך רבע שעה.

2מטגנים בשמן זית במחבת רחבה את שורש הסלרי, הכרישה, גרגרי התירס והשום, עד הזהבה.

3מוסיפים את האורז ומערבבים דקה.

4מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום.

5מוסיפים כוס מהציר ומבשלים יחד תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז.

6מוסיפים בהדרגה עוד מהציר ומערבבים עד שהריזוטו רך.

7מוסיפים תימין, פרמזן וחמאה, מתקנים תיבול ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות שף אורן גולדווסר מפסטה פיורי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il