
לחמניות פרעצל ארוכותאנחנו לא צריכים לספר לכם כמה לחמניות פרעצל ממכרות וכמה קשה להתאפק כשהן מוכנות. אז את היפות האלה אפילו לא מתפיחים - רק מבשלים כל אחת פחות דקה - ולתנור. עכשיו רק תחליטו אם לאכול אותן כמו שהן או עם ממרח![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
לבישול:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מערבלים בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה: מוסיפים כוס וחצי, נותנים למיקסר לעבוד 1-2 דקות, מוסיפים מלח וממשיכים עם יתר המים. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. 2לשים את הבצק למשך 8-9 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק גמיש חלק שנפרד מהקערה. 3מניחים לבצק לנוח בקערה מכוסה במגבת. בינתיים מרתיחים מים בסיר, ועד שהמים רותחים מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר׳ כל אחד. אמורים להתקבל 15-17 כדורים. 4מרדדים כל כדור בצק לרצועה באורך 10-12 ס״מ. מגלגלים כל גדור לכדי רצועה ואת הרצועה מועכים בעזרת כף היד, כך שמתקבלת רצועת בצק שטוחה. מניחים את רצועות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 5מחממים תנור ל 220-230 מעלות. 6מוסיפים לסיר המים את הסודה לשתייה ואת הסילאן ומביאים שוב לרתיחה. אפשר לחצות, אפשר לטבול ואפשר לזלול אותן כמו שהן|צילום: קרן אגם, mako אוכל7מכניסים רצועת בצק אחת למים הרותחים ומבשלים אותה למשך 20 שניות מכל צד. מעבירים אותה בחזרה לתבנית האפייה וממשיכים כך עם כל רצועות הבצק (אפשר לבשל בסיר 2 רצועות במקביל). 8מפזרים על רצועות הבצק מלח גס ואופים 20-25 דקות עד שהפרעצלים שחומים. מצננים ואוכלים. * הפרעצלים במיטבם ביום האפייה, ניתן להכין ולהקפיא כשהם טריים, עטופים היטב. להפשיר לפני הגשה ולחמם שוב בתנור חם מאוד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |