אוכל
אוכל
שונות

כיסוני בצק ממולאים בתרד וריקוטה עיזים

כיסונים אפויים של בצק מקמח מלא עם מילוי טעים של תרד וגבינת עזים. טעים כמו בורקס אבל בריא ודיאטטי

כיסונים עם תרד וריקוטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.933reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 250 גרם קמח מלא מנופה או קמח כוסמין

  • 50 גרם שמן קוקוס (אם אין אפשר להמיר ב-40 גרם חמאה, אך קחו בחשבון שזה הרבה פחות בריא)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס יוגורט עזים במרקם נוזלי
  • 1-2 כפות מים במידת הצורך
  • מעט שמן זית ושומשום או קצח, לציפוי

למילוי:

  • 300 גרם תרד טרי, נקי ושטוף, או 180 גרם תרד קפוא מופשר לאחר סחיטה

  • 100 גרם ריקוטה עזים או בופאלו
  • 1 שן שום כתושה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מעבדים את הקמח, השמן, המלח והיוגורט במעבד מזון עד לקבלת פירורים גדולים. אם לא נוצרים פירורים גדולים אפשר להוסיף 1-2 כפות של מים (בהדרגה). מעבירים לקערה.

2יוצרים כדור של בצק, משטחים מעט לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

3אם משתמשים בתרד טרי מניחים אותו בסיר גדול, מדליקים את האש ומכסים. כעבור 4-5 דקות, כשהתרד כולו מאודה, מסירים מהאש, סוחטים ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וטוחנים יחד. אם משתמשים בתרד קפוא מוותרים על הסעיף הקודם ופשוט מכניסים אותו (מופשר וסחוט) למעבד המזון יחד עם יתר המרכיבים.

4משטחים את הבצק על משטח נקי ומקומח קלות ומרדדים לעובי של 2-3 מ"מ. קורצים עיגולים בעצרת חותכן וממלאים. סוגרים את הכיסונים על ידי הידוק הקצוות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5מושחים את הכיסונים במעט שמן זית ומפזרים מלמעלה שומשום או קצח. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) 12-15 דקות, עד שמשחים והבצק אפוי (ניתן לפתוח כיסון אחד כדי לוודא).

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il