1קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות.
2מבשלים במי מלח למשך כ-4 דקות, עד כמעט בישול מלא. מוציאים ומייבשים טוב טוב, אפשר בעזרת פן (ככל שתייבשו יותר טוב תקבלו צ'יפס פריך יותר).
3מכינים שני סירים עם שמן עמוק, אחד על האש הכי גדולה (השמן צריך להגיע ל-190 מעלות) ואחד על אש בינונית-גדולה (140-150 מעלות). מטגנים את רצועות תפוחי האדמה כ-3 דקות בשמן הפחות חם (בשלב הזה הן לא אמורות לשנות את צבען). מעבירים מיד אל הסיר השני, ומשלימים את הטיגון בחום גבוה.
הערה: אפשר לעצור את הכנת הצ'יפס אחרי הטיגון הראשון, להקפיא ולהוציא מתי שרוצים לטיגון השני.