אוכל
אוכל
שונות

פשטידת בצל ותפוחי אדמה

מתכון לפשטידה פשוטה שאפשר להכין מדברים שיש בבית. פתרון קלאסי של אימהות

|mako אוכל| פורסם15:27
פשטידת בצל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.760reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפשטידה:

  • 50 גרם חמאה
  • כפית סוכר
  • 3 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים דק
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 כפות קמח
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל (גביע) יוגורט (אני מעדיפה עזים)
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • תיבול: קינמון / מוסקט / בהרט. אני מכירה אמהות שדוגלות באבקת מרק עוף או בצל
  • *מי שאוהב בסיס יציב לפשטידה, אפשר להניח בבסיס התבנית שכבה מרודדת של בצק עלים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחממים מחבת גדולה וממיסים חמאה עם סוכר. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שמתרכך. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים, מתבלים, ומשאירים על אש בינונית כעשר דקות עד שהם עשויים יפה יפה. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומורידים מהאש.

3טורפים את הביצים ומוסיפים יחד עם היוגורט לתערובת. מערבבים היטב, ומשטחים בתבנית פיירקס מאורכת או בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

4אופים כ-30 דקות.

* אפשר וכדאי להגיש עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.

* לחובבי הפרווה: את החמאה אפשר להחליף במעט שמן קנולה, ואת היוגורט בשמנת צמחית 15%.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il