אוכל
אוכל
שונות

ריזוטו שלושה דגנים עם פלפלים ופרגית

ריזוטו פשוט וקל למתחילים, עם תוספת מפנקת של פלפלים ופרגיות. לא תאמינו כמה טעים זה ריזוטו של חצי שעה

|mako אוכל| פורסם21:12
ריזוטו שלושה דגנים עם פרגית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 400 גרם ריזוטו 3 דגנים של גאלו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 מקלות סלרי, קצוצים
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 5 יחידות פרגית, חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום
  • כף תימין טרי (עלים מכ-3 ענפים)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כוס יין לבן
  • 3 כוסות ציר או מים חמים
  • 2 כפות שמן זית (מוסיפים בסיום ההכנה)

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-2 דקות ומוסיפים את הסלרי, הגזר והפלפלים. ממשיכים לטגן 2-3 דקות.

2מוסיפים את הפרגיות, השום והתימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.

3מטגנים 3 דקות, מתבלים ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים ובהדרגה מוסיפים את הציר, כחצי כוס בכל פעם (נותנים לנוזל להיספג ורק אז מוסיפים עוד נוזל).

4מבשלים עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן (לוקח כ-15 דקות). מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מערבבים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il