אוכל
אוכל
שונות

באג'יא – פלאפל תימני

הבאג'יא, או הפלאפל התימני, מוכר בעיקר בדרום תימן. הוא מוגש לרוב עם מטבל פלפל אדום חריף, תרכיז תמרהינדי, לימון ומלח, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות אותו

|הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד| פורסם12:55
באג'יא – פלאפל תימני (צילום: איתמר כהן, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד)
צילום: איתמר כהן, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד
Rating:4.254reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות שעועית העין השחורה (לוביה), מושרית במים למשך הלילה
  • 2 בצלים, חתוכים לרבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף, חצוי
  • חצי צרור כוסברה, שטוף וקצוץ גס
  • 2 שיני שום
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף זרעי גד השדה (כוסברה) טחונים
  • חצי כפית כורכום
  • פלפל צ'ילי אדום טחון
  • 2-3 כוסות שמן לטיגון עמוק (תלוי בכמות הכדורים)
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מסננים את שעועית העין השחורה ושמים במעבד מזון. טוחנים את השעועית באופן גס, ונזהרים שלא תהפוך לעיסה.

2מוסיפים את כל הירקות למעבד המזון וטוחנים היטב.

3מרוקנים לתוך קערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבב היטב (היו נדיבים עם התבלינים. אם לא תוסיפו די תיבול, טעם הביג'יא לא יהיה ארומטי די הצורך).

4מחממים שמן בסיר עמוק על להבה בינונית (איך יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה והמתאימה? כאשר תכניסו כף עץ, ייווצרו עליה בועות).

5מעצבים את התערובת לכדורים. אפשר לעצב את התערובת לצורת קציצות קטנות (כמו קובה) או להשתמש במכשיר של פלאפל הנמכר בחנויות.

6מטגנים עד הזהבה, וטובלים באיזה מטבל שמתחשק (טחינה, סחוק, עגבניות).

* אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא לטיגון מאוחר יותר.

את הספר אפשר להשיג אצל אור דוד, 052-8212977; משה דוד, 052-5215325; או בעמותתאעלה בתמר.

כריכת הספר "הטעמים הנעלמים - תימן"כריכת הספר|צילום: יחסי ציבור, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il