
באג'יא – פלאפל תימניהבאג'יא, או הפלאפל התימני, מוכר בעיקר בדרום תימן. הוא מוגש לרוב עם מטבל פלפל אדום חריף, תרכיז תמרהינדי, לימון ומלח, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות אותומשה דוד|הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד| פורסם15/06/1712:55 ![]() צילום: איתמר כהן, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מסננים את שעועית העין השחורה ושמים במעבד מזון. טוחנים את השעועית באופן גס, ונזהרים שלא תהפוך לעיסה. 2מוסיפים את כל הירקות למעבד המזון וטוחנים היטב. 3מרוקנים לתוך קערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבב היטב (היו נדיבים עם התבלינים. אם לא תוסיפו די תיבול, טעם הביג'יא לא יהיה ארומטי די הצורך). 4מחממים שמן בסיר עמוק על להבה בינונית (איך יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה והמתאימה? כאשר תכניסו כף עץ, ייווצרו עליה בועות). 5מעצבים את התערובת לכדורים. אפשר לעצב את התערובת לצורת קציצות קטנות (כמו קובה) או להשתמש במכשיר של פלאפל הנמכר בחנויות. 6מטגנים עד הזהבה, וטובלים באיזה מטבל שמתחשק (טחינה, סחוק, עגבניות). * אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא לטיגון מאוחר יותר. את הספר אפשר להשיג אצל אור דוד, 052-8212977; משה דוד, 052-5215325; או בעמותתאעלה בתמר. כריכת הספר|צילום: יחסי ציבור, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |