
אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענעאורז סגול בטעם מיוחד, עם הרבה בצל צלוי וטאץ' ירוק של אפונה ונענע|הומייד - משלוחים של ארוחות צהריים לילדים| פורסם11/04/1320:31 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
לבצלים האפויים:
אופן ההכנה:1הבצלים הצלויים: קולפים את הבצלים וחורצים בראשם צלב עם סכין. מסדרים על תבנית. 2מערבבים את שאר המרכיבים ומוזגים על הבצלים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות ב-180 מעלות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד 40 דקות. 3מכינים את האורז: צורבים את האורז בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. 4מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות בדיוק. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות נוספות. פותחים ומערבבים. חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר באמצע הבישול. 5חולטים את האפונה העדינה 5 דקות במים רותחים. מוציאים ומסננים. 6חותכים את הבצלים הצלויים לפלחים ואת עלי הנענע קוצצים גס (בקיצוץ נענע חשוב מאוד להקפיד על חיתוך אחד של כל עלה ולא יותר, כי אז היא משחירה). 7מערבבים את כל מרכיבי המנה יחד: אורז, בצלים, נענע, סומק ואפונה. מגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |