אוכל
אוכל
שונות

אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע

אורז סגול בטעם מיוחד, עם הרבה בצל צלוי וטאץ' ירוק של אפונה ונענע

אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:59reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כפיות שמן קנולה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 1/2 צרור נענע מופרד לעלים
  • 2 כפות סומאק

לבצלים האפויים:

  • כ-6 בצלצלים סגולים
  • 30 גרם (2 כפות) שמן זית
  • רבע כוס יין אדום
  • רבע כוס חומץ בלסמי
  • 2-3 עלי תימין
  • 2-3 עלי רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הבצלים הצלויים: קולפים את הבצלים וחורצים בראשם צלב עם סכין. מסדרים על תבנית.

2מערבבים את שאר המרכיבים ומוזגים על הבצלים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות ב-180 מעלות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד 40 דקות.

3מכינים את האורז: צורבים את האורז בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות בדיוק. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות נוספות. פותחים ומערבבים. חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר באמצע הבישול.

5חולטים את האפונה העדינה 5 דקות במים רותחים. מוציאים ומסננים.

6חותכים את הבצלים הצלויים לפלחים ואת עלי הנענע קוצצים גס (בקיצוץ נענע חשוב מאוד להקפיד על חיתוך אחד של כל עלה ולא יותר, כי אז היא משחירה).

7מערבבים את כל מרכיבי המנה יחד: אורז, בצלים, נענע, סומק ואפונה. מגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il