אוכל
אוכל
שונות

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

להיט בטוח: כרובית, שהיא אחד הירקות האהובים עלינו בכל צורה, מצטרפת למטבוחה במתכון הנפלא הזה של אבי לוי. אבל השדרוג לא נגמר במטבוחה - חכו שתראו במה הוא מבשל את הכרובית לפני הטיגון. אימצנו

|mako אוכל| פורסם07:30
כרובית מטוגנת (צילום: Peredniankina, ShutterStock)
צילום: Peredniankina, ShutterStock
Rating:4.7169reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לכרובית:

  • כרובית שלמה, מפורקת לפרחים בינוניים
  • סיר עם מים רותחים
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית קארי
  • 2 כפות מלח
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן עמוק

למטבוחה:

  • מעט שמן לטיגון השום
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 5 עגבניות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • שמן לטיגון עמוק של הפלפלים
  • 4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
  • 2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות
  • מלח
  • שאטה גרוס חריף לפי הצורך

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים בכורכום, קארי ומלח ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.

2מוציאים ומצננים מעט. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.

>>מתכונים לפסח

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחהסבלנות, זה מה שמחכה לכם בסוף הדרך|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

3מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.

4בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.

5מתבלים במלח ובפלפל שאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.

6מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il