אוכל
אוכל
שונות

פיתה עם שמן זית וזעתר

מכירים מנקיש? קבלו את המאפה הכי ריחני ומגרה שיש, היישר ממסעדת חג' כחיל: יותר טוב מסתם פיתה, יותר עסיסי מסתם לאפה והכי טעים לבד

|חג' כחיל| פורסם12:01
מסעדת חג' כחיל, פיתות מהטאבון (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
Rating:4.498reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 ק"ג קמח שטיבל
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 200-300 מ"ל מים פושרים

לתערובת התבלינים:

  • 200 גרם זעתר בלדי
  • 150 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1מניחים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערה ומערבבים יחד.

2מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבלת מסת בצק אחידה ולא דביקה.

3מכסים בבד, ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30-40 דקות עד שהבצק תופח.

4בקערה נוספת מערבבים את השמן והזעתר.

5כשהבצק תפח, קורצים ממנו כדורים של 150 גרם. מרדדים כל כדור לעיגול (רצוי על נייר אפייה), ויוצרים גומות באמצעות האצבעות.

6אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

7מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים בתערובת השמן ומגישים.

* ניתן להחליף את הזעתר בגבינה ערבית מגורדת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il