אוכל
אוכל
שונות

"אורז בן-גוריון" עם עוף וירקות

מתכון לפתיתים ביתיים

|חברת אסם| גלובס| פורסם09:59
פתיתים (צילום: Juanmonino, Istock)
צילום: Juanmonino, Istock
Rating:0.86reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • רבע-חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות גדולות
  • ½ - ¾ כוס שמן
  • 500 גרם בשר עוף (חזה או פרגיות) חתוך לקוביות בינוניות
  • כרבע כוס קורנפלור (עמילן תירס)
  • 2 כוסות קוביות פלפלים מצבעים שונים
  • 4-5 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות שהופשרו חתוכות לקוביות
  • 750 גרם פתיתים מסוג אורז בן-גוריון
  • 1.5 ליטר (6 כוסות) מים רותחים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • זעפרן או כורכום
  • אבקת מרק בטעם עוף, לפי הטעם

לעיטור

  • עגבניות שרי טריות או מטוגנות קלות

אופן ההכנה:

1בקערה שמים את הזיתים , יוצקים עליהם מים רותחים, משהים 1-2 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה עם גבעולי האספרגוס. 2. במחבת מערבבים את הבצל עם 1-2 כפות מהשמן, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 3. מצפים את קוביות העוף בקורנפלור, מוסיפים למחבת עם עוד 1-2 כפות מהשמן, ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים את קוביות הפלפלים והארטישוק, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות. 4. יוצקים לסיר גדול את יתרת השמן, ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים 1-2 דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר את הזיתים, את תכולת המחבת ואת המים הרותחים. מערבבים ומתבלים לפי הטעם. 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10-12 דקות. 6. מעטרים באספרגוס ובעגבניות השרי, ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il