אוכל
אוכל
שונות

סירות תפוחי אדמה ממולאות

שרית נובק מהבלוג היצרתי Misspetel מציגה דרך מקסימה להגיש תפוחי אדמה ממולאים. מתכון קליל וטעים שגם הילדים יכולים להכין לבד לבד

|mako אוכל| פורסם08:11
סירות תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.573reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המתכון הזה מלווה אותי מימי ילדותי, ואולי הראשון שהכנתי בעצמי. באחד מימי החופש הגדול, עת ישבתי וצפיתי בערוץ הילדים, המנחה הציג אותו ואני מיד נכנסתי למטבח. מתכון קליל וטעים, ומאז ועד היום אני מכינה לעיתים קרובות.


רוצים גם אתם להכין את עיטורי הדגלונים? מדביקים וואשי טייפ (סלוטייפ צבעוני שניתן להדביק ואחר כך לקלף, להשיג בחנויות אומנות) בקצה קיסם, מצמידים משני הצדדים וגוזרים משולש מהקצה.

המצרכים :

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה
  • 50 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומניום ואופים בתנור כשעה עד שמתרככים (אפשר להכין מראש). מוציאים את תפוחי האדמה מהאלומניום ומקררים מעט.

2חותכים את הכיפה העליונה של כל תפוד ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנו לקערה. משאירים דפנות של כחצי ס"מ.

3מועכים מעט את תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים פנימה חמאה וגבינה צהובה מגורדת, ממליחים ומפלפלים מעט, וממלאים מחדש את קליפות התפודים שנותרו לנו בתערובת.

4מכינים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עש שמשחים מעט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בקרו בבלוג של שרית -MISSPETEL

>> פופקורן כרובית של פאולין שובל

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il