אוכל
אוכל
שונות

תפוחי אדמה אפויים עם שום ירוק

תפוחי אדמה אפוי במרינדה עם בצל ושום. לא תאמינו כמה זה טעים

|לא על החסה לבדה| פורסם22:22
על האש טבעוני, תפוחי אדמה (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
Rating:4.626reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 15-10 תפוחי אדמה קטנים אדומים (או 5 גדולים)
  • 1 בצל סגול (אופציונלי, אבל לא ממליצה לוותר)
  • 1-2 ראשי שום ירוק, חצויים לאורך

למרינדה:

  • 1 כוס שמן זית
  • כמה שיני שום כתושות (במקרה הזה פרסתי גבעול של שום ירוק)
  • חופן נדיב מאוד של עלי תימין טריים
  • מלח לפי הטעם (אני ממליצה לשים בנדיבות)
  • קצת פלפל שחור
  • קצת פפריקה מתוקה
  • 1-2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם עד שהם רכים כמעט לגמרי. שוטפים במים קרים וחותכים לקוביות בגודל ביס. את הבצל הסגול חותכים לשמיניות (חצי לאורך, כל חצי לחצי, כל רבע לעוד חצי).

2מערבבים את כל רכיבי המרינדה.

3מניחים את התפודים, הבצל והשום בתבנית ומוסיפים כמות נדיבה מהמרינדה. מערבבים הכל בידיים כדי לוודא שכל המרכיבים מצופים בשמן המתובל.

4מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות במצב גריל בחלק האמצעי/תחתון של התנור, ואופים עד שהכל משחים ופריך (בין 20 ל-30 דקות, אבל כדאי לבדוק שלא נשרף).

5מוציאים מהתנור, ממליחים עוד קצת, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il