אוכל
אוכל
שונות

כרוב כבוש ביתי

חתיכות של כרוב, גזר וסלרי פריכים: המתכון הזה לכרוב כבוש חרפרף וטעים הולך לסגור לכם הרבה פינות - הוא מושלם לנשנוש לצד כל מנה ואידיאלי לליווי המשקה של הערב, אבל אם אתם כמונו - אתם תזללו אותו ישר מהצנצנת

|mako אוכל| פורסם15:09
חמוצים כרוב כבוש (צילום: אינה שנדר, mako אוכל)
צילום: אינה שנדר, mako אוכל
Rating:4.7654reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כרוב
  • 2 גזרים
  • ראש שום
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כוס חומץ
  • רבע כוס שמן צמחי (לא זית)
  • 8 כוסות מים חמים
  • 8 כפיות מלח גס

אופן ההכנה:

1מורידים את העלים החיצוניים של הכרוב, שוטפים אותו וחותכים לחתיכות גסות.

2מקלפים את הגזרים ופורסים דק.

עודמתכונים ב-10 דקות

3שוטפים את השום וחותכים לחתיכות גסות (אפשר להשאיר עם הקליפה).

4שוטפים את הסלרי וחותכים אותו לחתיכות בינוניות.

5שוטפים את הפלפל החריף ופורסים (עם הגרעינים).

חמוצים כרוב כבושחמוצים כרוב כבוש|צילום: אינה שנדר, mako אוכל

6מניחים הכל בקערה הכי גדולה שיש לכם, מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והחומץ. מערבבים את המים החמים עם המלח הגס ומוזגים לקערה.

7לשים את הירקות עם הנוזלים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות חד פעמיות).

8מעבירים את הירקות לצנצנת נקייה, ומוסיפים את הנוזלים שנותרו בקערה הגדולה כך שיכסו את הירקות.

9משאירים את הצנצנת בחוץ למשך לילה ובבוקר מעבירים למקרר. ממתינים 3-4 ימים, וזוללים.

חמוצים כרוב כבושמשתזפים בשמש|צילום: אינה שנדר, mako אוכל

המתכון פורסם לראשונה ב-2018

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il