אוכל
אוכל
שונות

נודלס חצילים ועוף

רוצים להרשים את המשפחה עם מוקפץ כמו במסעדה? זה המתכון בשבילכם. יאללה, תנו בראש

|ifeel| פורסם15:51
נודלס חצילים ועוף, סטיילינג: מאיה לבנת-הר (צילום: בועז לביא, ifeel)
צילום: בועז לביא, ifeel
Rating:4.735reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (1 מנות):

  • 100 גרם אטריות ביצים יבשות
  • 100 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

לטמפורה:

  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

להקפצה:

  • 3 כפות שמן סויה לטיגון
  • 1 בצל קטן, פרוס
  • 1 פלפל אדום, פרוס
  • 3 שיני שום, פרוסות

לרוטב מוניקה-סצ'ואן:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סאקה
  • 1 כף רוטב פטריות שיטאקה
  • 1 כף רוטב הויסין
  • 1 כף רוטב סויה מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 1 בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

1מבשלים את אטריות הביצים בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות ומסננים. האטריות צריכות להיות כמעט רכות לחלוטין.

2מניחים בקערה את רצועות העוף, מוסיפים את הביצה והקורנפלור, מערבבים היטב ומשהים במשך 5 דקות. מבשלים את רצועות העוף במים רותחים במשך 3 דקות ומניחים בצד. הפעולה מלבינה את העוף, מרככת אותו ומכינה אותו להקפצה, אך אינה הכרחית.

3מערבבים את תערובת הטמפורה, טובלים בה את קוביות החצילים ומטגנים אותן. לחלופין – אפשר לקמח את קוביות החצילים בקורנפלור ולטגנן.

4מחממים ווק על אש גדולה, מוזגים מעט שמן סויה ומוסיפים מיד את הבצל, שיני השום והפלפל. מקפיצים עד השחמה קלה, מוסיפים את העוף, האטריות, החציל ואת כל מרכיבי רוטב המוניקה-סצ'ואן למעט הסוכר. מקפיצים כ-1-½1 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקפיצים במשך דקה נוספת.

5מעבירים לצלחת עמוקה ומקשטים בבצל ירוק.

>> כל הכללים למוקפץ המושלם

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מסעדת אסיה מוניקה, הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון, טל' 09-7465353

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il