אוכל
אוכל
שונות

פאבה (החומוס של היוונים)

אין כמו פתיחת השולחן השווה ביוון, שאחד הכוכבים הבלתי מעורערים שלה זה הפאבה, החומוס של היוונים. ככה מכינים בבית פאבה, ולא, אפילו לא צריך להתארגן מראש על השריה. תדאגו ללחם שווה ובואו תראו כמה זה טוב

|mako אוכל| פורסם11:51
Rating:4.232reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כוס אפונה צהובה יבשה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות גס
  • 4-5 כוסות מים
  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • בצל סגול פרוס/גבעולי בצל ירוק
  • זילוף נדיב של שמן זית
  • מעט אורגנו

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את האפונה ומסננים.

2מטגנים מעט בסיר עם שמן את הבצל והשום. מוסיפים את האפונה המסוננת ומערבבים.

פאבה - החומוס של היווניםפאבה - החומוס של היוונים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3מוסיפים לסיר את המים, התיבול והלימון ומכסים. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומניחים לבישול כשעה, עד שהאפונה מתפרקת. מדי פעם מערבבים כדי שהאפונה לא תדבק לתחתית הסיר.

4טוחנים את התבשיל בבלנדר מוט/ מעבירים למעבד מזון עד לקבלת מרקם של משחה.

5מגישים יחד עם בצל ירוק אוסגול, שמן זית ואורגנו.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

פאבה פאבה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il