אוכל
אוכל
שונות

שקשוקה עם במיה, עגבניות וחצילים

עונת הבמיה כבר התחילה והשווקים מלאים בתרמילים הירוקים והנפלאים האלו. השף אבי ביטון מכין מהם שקשוקה מלאה בטעמים של קיץ

|מסעדת אדורה| פורסם09:04
השקשוקה של קפה קפה
Rating:442reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם במיה (קפואה או טרייה ונקייה)

  • 6 ביצים
  • חציל בינוני, חתוך לקוביות
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום
  • 3 עגבניות, בשלות מאוד וקצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה, מטגנים את הבצל והחצילים בשמן הזית עד לשקיפות.

2מוסיפים את השום, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות.

3מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עם כיסוי. כעבור 20 דקות מוסיפים את הבמיה ומבשלים כרבע שעה נוספת.

4מוסיפים 6 ביצים, מכסים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מגישים מייד, מומלץ עם יוגורט וחלה טרייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il