אוכל
אוכל
שונות

פנקייק דאבל שוקולד מושחת במיוחד

גם המכורים לשוקולד הקשים ביותר עלולים לחשוש מעט מהמתכון הזה. אבל אנחנו נותנים לכם את מילתנו שמדובר בפנקייקים אווריריים שלא תוכלו להפסיק לזלול

|giverecipe| פורסם11:58
פנקייק שוקולד (צילום: giverecipe.com)
צילום: giverecipe.com
Rating:4.6364reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לגנאש:

  • 1/2 כוס שמנת להקצפה 38%

  • 120 גרם שוקולד צ'יפס

לפנקייק:

  • ביצה בגודל L

  • 3 כפות סוכר
  • כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן חמניות
  • 1/3 1 כוס קמח לבן
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1/4 כוס פטל טרי (לקישוט)

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הכנת הגנאש על מנת שיספיק להתקרר עד שתסיימו להכין את הפנקייקים. שופכים את השוקולד צ'יפס לתוך קערה. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה (מערבבים מדי פעם).

2מוזגים את השמנת החמה על השוקולד צ'יפס ומניחים בצד, בלי לערבב. לאחר 5 דקות טורפים היטב את השוקולד והשמנת עד שנוצר גנאש חלק לגמרי. לא למזוג את הגנאש על הפנקייקים לפני שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.

3מכינים את הפנקייק: טורפים היטב ביצה וסוכר בקערה בינונית עד שנוצרת תערובת קרמית. מוסיפים פנימה את החלב והשמן ומערבבים עד שייטמעו היטב.

4מערבבים את החומרים היבשים בקערה ומאחדים בעדינות עם הבלילה רטובה, בלי לערבב יותר מדי. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.

5מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים במעט שמן חמניות או חמאה. שופכים את הבלילה למחבת, כ-1/4 כוס תערובת לכל פנקייק. מטגנים עד שנוצרות בועות על הצד העליון, זה לוקח כדקה. הופכים את הפנקייק ומטגנים כדקה נוספת.

6מסדרים את הפנקייקים על צלחת ושופכים מעל את הגנאש. ממתינים 3-2 דקות עד שהגנאש יתייצב מעט, מפזרים פטל מעל ומגישים מיד.

למתכון המקורי בבלוג Give Recipe

>> הנה מדריך עם הטיפים הכי חשובים להכנת פנקייק מוצלח

>> מתכון לפופקורן עם דבש שימתיק לכם את היום

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il