אוכל
אוכל
מרקים

מרק לחשו - מרק סולת אלג'יראי

מרק סולת סמיך, עשיר ומחמם, עם כוסברה, שום ופפריקה מתוקה

|mako אוכל| פורסם20:40
מרק לחשו של אבי לוי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.565reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

היום, מרבית האנשים לא יכולים להתחיל את הבוקר בלי קפה. אצל סבא שלי הדברים התנהלו קצת אחרת. סבא היה עובד בניין בחברת סולל בונה המיתולוגית, ורגע לפי שהיה יוצא לעמל יומו סבתי הייתה מגישה לו קערה מהבילה של מרק לחשו – מרק סולת עשיר ומחמם. מצלחת מרק כזו על הבוקר היה סבא שואב את הכוחות לעוד יום עבודה מפרך.

המצרכים (4 מנות):

  • רבע כוס שמן קנולה

  • 2 שיני שום, קצוצות היטב
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 4 כוסות מים
  • 1 כוס סולת
  • צרור כוסברה, שטופה וקצוצה היטב

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את השום הקצוץ טיגון עדין מאוד.

2מוסיפים את התבלינים ומערבבים לקבלת צבע אדמדם. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3מוסיפים את הסולת בהדרגה, כף אחרי כף. מערבבים במטרפה עד שכל גרגירי הסולת נעלמים ללא גושים, ורק אז מוסיפים את הכף הבאה. ממשיכים כך עד לרמת הסמיכות הרצויה.

4מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומשאירים מעט כוסברה טרייה לפיזור מעל המרק. בודקים טעמים ומתבלים במידת הצורך.

5מעטרים בכוסברה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il