
מרק לחשו - מרק סולת אלג'יראימרק סולת סמיך, עשיר ומחמם, עם כוסברה, שום ופפריקה מתוקה![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
היום, מרבית האנשים לא יכולים להתחיל את הבוקר בלי קפה. אצל סבא שלי הדברים התנהלו קצת אחרת. סבא היה עובד בניין בחברת סולל בונה המיתולוגית, ורגע לפי שהיה יוצא לעמל יומו סבתי הייתה מגישה לו קערה מהבילה של מרק לחשו – מרק סולת עשיר ומחמם. מצלחת מרק כזו על הבוקר היה סבא שואב את הכוחות לעוד יום עבודה מפרך. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את השום הקצוץ טיגון עדין מאוד. 2מוסיפים את התבלינים ומערבבים לקבלת צבע אדמדם. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 3מוסיפים את הסולת בהדרגה, כף אחרי כף. מערבבים במטרפה עד שכל גרגירי הסולת נעלמים ללא גושים, ורק אז מוסיפים את הכף הבאה. ממשיכים כך עד לרמת הסמיכות הרצויה. 4מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומשאירים מעט כוסברה טרייה לפיזור מעל המרק. בודקים טעמים ומתבלים במידת הצורך. 5מעטרים בכוסברה ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |