
המצרכים (8 מנות):לקוסקוס:
למרק:
אופן ההכנה:1מצטיידים בקוסקוסייר (סיר כפול מיוחד להכנת קוסקוס) ובנפה ייעודית. מרתיחים מים עם כף מלח בחלקו התחתון של סיר הקוסקוס (שומרים שהמים לא ייגעו בחלקו העליון של הסיר). 2בקערה גדולה מערבבים היטב את הסולת עם כף מלח ושמן קנולה. מוסיפים בהדרגה כוס מים ומפוררים בין הידיים. מסננים דרך נפת הקוסקוס ומכניסים לחלקו העליון של סיר הקוסקוס לאידוי של שעה. בינתיים אפשר להכין את המרק (סעיף 5). 3מחזירים את הקוסקוס המאודה לקערה ומוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים נוספות. מערבבים היטב, מכסים במגבת ומניחים ל-30 דקות. מרתיחים שוב את המים בסיר, מסננים את הקוסקוס דרך נפה ומחזירים לסיר לאידוי של 30 דקות נוספת. 4לאחר האידוי מסננים את הקוסקוס בפעם השלישית והאחרונה דרך הנפה. 5המרק: מבשלים את הכרעיים בסיר עם מים כ-30 דקות. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומוסיפים ירקות, עשבי תיבול וגרגירי חומוס. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. 6מגישים את הקוסקוס עם המרק. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |