אוכל
אוכל
מרקים

מרק ירקות וגריסים

מרק שהוא ארוחה שלמה – עם נתחים גדולים של ירקות מלאי טעם וגריסים כפחמימה משביעה

מרק ירקות וגריסים (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
Rating:4.8115reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כרישות

  • שורש סלרי
  • 6-8 גבעולי סלרי (כולל עלים)
  • חצי כרובית בינונית
  • 2 תפו"א קטנים
  • 2 קישואים
  • כחצי ק"ג דלעת
  • בטטה בינונית
  • 30 גרם (2 כפות) שמיר
  • 3.5 ליטר מים
  • 0.5 ליטרציר עוף
  • מלח, פלפל
  • סוכר
  • כורכום
  • מוסקט
  • פלפל אנגלי
  • עלי דפנה
  • 100 גרם גריסים

אופן ההכנה:

1פורסים את הכרישות לפרוסות דקות וקוצצים את שורש הסלרי. את הכרובית מפרקים לפרחים ואת שאר הירקות חותכים לקוביות בינונית.

2בסיר גדול מטגנים עם מעט שמן את הבצל ושורש הסלרי.

3מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים (גבעולי סלרי, כרובית, תפו"א, בטטה, קישואים ודלעת) ומאדים ביחד עוד כ2-3 דקות.

4מוסיפים נוזלים (מים וציר עוף) ותבלינים (למעט השמיר) ומבשלים יחד כ-20 דקות.

5מוסיפים לסיר את הגריסים וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות.

6שלב חשוב בכל הכנת מרק – טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השמיר.

>> והנה מרק החומוס של אלקנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il