אוכל
אוכל
מרקים

מרק כרשה, חמציצים וערמונים

מתכון למרק ירוק נפלא על בסיס מרק עוף. פינוק לימי החורף

|גלובס| פורסם20:45
 כרישה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 5-4 כרשות עם החלק הירוק
  • שתי אגודות עלי חמציץ
  • חצי קילוגרם ערמונים טריים
  • 1.5 ליטרים מרק עוף ביתי מסונן ומחומם
  • 6 כפות שמן זית עדין ועוד 3 כפות
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • קורט מוסקט מגורר
  • פלפל לבן גרוס לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פרמזן
  • מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1שוטפים וקוצצים היטב את הכרשות. שוטפים וקוצצים גס את עלי החמציץ.

2חורצים איקס בקליפת הערמונים ומבשלים במים חמים 20-15 דקות וקולפים אותם. זו הדרך הקלה ביותר לקלוף ערמונים לתבשילים.

3מקפיצים את הכרשות הקצוצות ב-6 כפות שמן זית עד שהן נעשות שקופות. מציפים במרק העוף החם. מוסיפים את עלי החמציץ, מתבלים במלח, במוסקט ובפלפל הלבן לפי הטעם.

4מוסיפים את הערמונים הקלופים, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים בבישול עוד 15-10 דקות על להבה נמוכה. בינתיים, מחממים מחבת קטנה עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בתוכה את שיני השום הקצוצות כ-20 שניות בלבד, עד שריחם עולה.

5מוסיפים את השום המטוגן לסיר. מערבבים. יוצקים לקערות ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il