
מרק עדשים כתומותמרק העדשים הזה הוא המרק האהוב על חיים כהן, ומה שאהוב על חיים כהן אוטומטית נעשה גם אהוב עלינו. מינימום מרכיבים, מעט מאוד עבודה - והתוצאה היא מרק פשוט טוב עם טעמים נהדרים ומדויקים. חיים כהן, נו![]() צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
להגשה
אופן ההכנה:1בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים. 2שמים 3 כפות מהשמן בסיר, מוסיפים את השום ומחממים כדקה על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך, אך לא משחים. 3מוסיפים את העדשים ו-6 כוסות מים מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, בפלפל ובכמון, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים). 4בינתיים, מחממים היטב את 3 כפות השמן הנותרות במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, ביחד עם השמן שנותר במחבת. 5פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות מניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק. סוחטים מיץ לימון מלמעלה ומגישים. שאלות תשובותאפשר להוסיף ירקות? אילו? אפשר בהחלט - גזר, בטטה, קישואים, סלרי או כל ירק שאוהבים. העדשים לא צריכות השריה מוקדמת? לא, עדשים כתומות מתבשלות בקלות ובמהירות, ללא השריה. השום לא הופך את המרק למריר? שום אינו מוסיף מרירות כל עוד הוא לא נשרף. לכן מקפידים לטגן את השום רק עד שהוא מתרכך, ואפילו לא משנה את צבעו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |