אוכל
אוכל
מרקים

מרק ירקות

צבעוניות חגיגית ושלל ירקות במרק מגוון, מזין וטעים

|קייטרינג "ארץ גשן-אמנות קולינרית"| פורסם09:48
מרק ירקות (צילום: קייטרינג
צילום: קייטרינג "ארץ גשן-אמנות קולינרית"
Rating:179reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 בקבוק מים מינרליים גדול או ליטר וחציציר עוף

  • 3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
  • 2 גמבות חתוכות לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לפרוסות עגולות
  • 1 קישוא חתוך לפרוסות עגולות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 עגבנייה שלמה
  • 4 גבעולי כרפס
  • 4 גבעולי תימין
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 6 גבעולי נענע
  • 5 כפות שמן זית לטיגון
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1משחימים את הבצל למשך 15 דקות לפחות, לפני כל ירק אחר. 2. מוסיפים את הירקות לשלב הטיגון על פי מידת הקושי שלהם; ירקות שורש יטוגנו מעט יותר (פלפלים, גזר, תפו"א, בטטה) ולאחר מכן יטוגנו גם שאר הירקות (קישוא, עגבניות, שום ועשבי תיבול). משך כל הטיגון אמור להימשך כ-15 דקות.

3מכסים את הירקות במים או ציר העוף ומוסיפים זר קשור של עשבי תיבול (כרפס, פטרוזיליה, תימין ונענע).

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות. בתום הבישול יש לשלוף את זר עשבי התיבול מהמרק.

5את ההמלחה העיקרית מבצעים לקראת תום הבישול מכוון שירקות משחררים מליחות בהדרגה במהלך הבישול.

6להסמכת המרק ניתן להוסיף שתי כפות קמח שמוססנו מראש בכוס מים חמים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il