אוכל
אוכל
מרקים

מרק חרירה אמיתי

מרק מרוקאי בשרי, עשיר וטעים, שיחמם גם את הערב הקפוא ביותר

|יום חדש| פורסם09:53
מרק חרירה של השף ניסים לוי (צילום: רוני בלחסן,  יחסי ציבור )
צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור
Rating:4.5209reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

לסיר של 5 ליטר:

  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 ראש סלרי, קצוץ (שורש ועלים)
  • שמן לטיגון
  • 500 גרם בקר, רצוי שמן, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 3 עצמות מוח
  • 2 כפיות פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו למשך הלילה
  • 200 גרם עדשים, שהושרו למשך הלילה
  • 5 עגבניות קלופות, מגוררות
  • 4 ליטר מים
  • 1 זר פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 זר כוסברה, קצוץ
  • 2 כפיות מלח

לרביכה:

  • חצי כוס קמח
  • כוס מים (או קצת יותר)
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 ביצים

להגשה:

  • רבעי לימונים
  • לחם טרי

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל ואת הסלרי 5-10 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.

2מוסיפים את הבשר, עצמות המוח, התבלינים (חוץ מהמלח), החומוס והעדשים, העגבניות המגוררות והמים.

3מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יש לקפות את הקצף שמצטבר למעלה בעזרת כף מחוררת.

4מוציאים את עצמות המוח לפני שיתפרקו ומבשלים כחצי שעה נוספת.

5מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.

6מכינים רביכה: מערבבים את הקמח וכוס המים, ומוסיפים את מיץ הלימון והביצים. מערבבים היטב ושופכים לאט לאט לתוך הסיר, תוך כדי בחישה בכף עץ. מוסיפים את עצמות המוח והמלח ומבשלים עוד כ-1/2 שעה, תוך ערבוב מדי פעם. אם רוצים להוסיף אטריות, עושים את זה עכשיו.

7מוזגים לקערות מרק ומגישים חם עם רבע לימון והרבה לחם טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il