1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
2 מוסיפים את השום, הגזר והבטטות ומטגנים עוד כמה דקות תוך ערבוב.
3 מוסיפים את העדשים הכתומות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים 25-30 דקות, עד שגם הבטטות וגם העדשים רכות מאוד.
4 טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים.
5 סוחטים פנימה לימון לפי הטעם, מערבבים ומתקנים תיבול.
הערות
** מומלץ להגיש עם מעט צ'ילי גרוס ו/או פטרוזיליה קצוצה.
** אפשר להוסיף מתיקות עם כפית סילאן טבעי.
** המרק טעים אפילו יותר ביום למחרת, ומצוין אחרי חימום חוזר.
אנחנו אוהבים סמיך, אבל אפשר גם לדלל | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה)
מרק בטטה ועדשים כתומות של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה)
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה