
מרק קרם ארטישוק ירושלמי ואפונה ירוקהבמסעדות נוטים לשדך את הארטישוק הירושלמי לשמנת, אנחנו מצאנו שיטה להסמיך את המרק גם בלעדיה. קבלו אותו: קרמי, עשיר, טעים ומשביע - וגם בריא ודל שומן![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
מי שאוכל בריא משתדל לאכול כמה שיותר טבעי, כמה שיותר טרי וגם כמה שיותר עונתי. אז לפני שנגמרת העונה של הארטישוק הירושלמי (מתישהו בסביבות מאי) - זה הזמן לשלב אותו במתכון חורפי ובריא. במסעדות בדרך כלל משדכיםארטישוק ירושלמילשמנת מתוקה. ההצעה שלי היא להכין מרק קרמי, סמיך וטעים בלי טיפה אחת של שמנת - וזאת על ידי הוספת רכיב עמילני כמותפוח אדמהאו דגן (למשל שיבולת שועל), או משהו שומני כמו חלב קוקוס. במרק הזה השתמשתי גם גם וגם, והתוצאה: מרק קרמי, בריא ואפילו דל שומן. כמה טיפים לרכישה ואחסון של חלב קוקוס: ברשתות השיווק אפשר למצוא מוצרים בשם חלב קוקוס, מי קוקוס, נוזל קוקוס, קרם קוקוס ועוד. כל אלה מופקים מאגוז הקוקוס עצמו, אבל בריכוזים משתנים. חלקם מכילים 4% שומן, וחלקם קרוב ל-30 אחוז. הקפידו לקנות את הנוזל הדל יותר, במתכון הזה הוא ייתן את אותו אפקט כמו השמן. בנוסף, כדאי לרכוש חלב קוקוס ללא חומרים משמרים, למרות שלא תמיד קל למצוא. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים כפית שמן קוקוס בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הארטישוק, תפוחי האדמה, השום, הזוקיני ושורש הפטרוזיליה ומכסים במים. 2מוסיפים את שיבולת השועל וחלב הקוקוס ומתבלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הירקות רכים. 3טוחנים באמצעות מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. 4מניחים את האפונה הקפואה במסננת ושוטפים תחת מי ברז חמים במשך דקה, מוסיפים למרק ומגישים. *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא המתכון פורסם במקור ב-21/02/12 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |