אוכל
אוכל
מרקים

רול וייטנאמי עם ירקות כבושים ברוטב בוטנים

דפי אורז פריכים במילוי ירקות אסייתי ומתקתק

אגרול וייטנאמי (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 1 חבילה דפי אורז

  • מעט עלי חסה חתוכים דק
  • ברס אגוזי לוז

לירקות

  • 2 יחידות צנון

  • 2 יחידות גזר
  • 1 קולרבי
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • 300 מ"ל חומץ
  • 300 מ"ל מים
  • 80 גרם סוכר

לרוטב

  • 3 כפות חמאת בוטנים

  • 2 כפות מים חמים
  • 2 כפיות שמן שומשום כהה
  • ¼ כוס מירין
  • 3-4 כפות סאקה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית רוטב סויה
  • כ-1/4 כוס חומץ אורז

אופן ההכנה:

1להכנת הרולים:ממלאים קערה גדולה במים חמים, טובלים במים דף אחד בכל פעם עד ריכוך. מניחים על מגבת מטבח לחה.

2להכנת הירקות:חותכים את הירקות בעזרת מנדולינה לג'וליאן. מערבבים בסיר את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את הירקות החתוכים. משהים כך לקירור.

3להכנת הרוטב:מערבבים את חמאת הבוטנים והמים בקערה בינונית, מוסיפים את יתר החומרים בהדרגה, בוחשים היטב ומוסיפים עוד חומץ לפי הטעם. שומרים בצנצנת במקרר.

4למילוי הרול:על חלקו התחתון של הדף מניחים את הירקות הכבושים, מעל מעט חסה חתוכה ומעל מפזרים ברס אגוזי לוז. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת. מכינים עוד רולים באותה צורה, לפי כמות האורחים. אם לא מגישים מיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יממה ומגישים עם הרוטב.

5להגשה:חוצים כל רול לחצי, יוצקים על צלחת הגשה מהרוטב ומניחים מעל את הרול החצוי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il