אוכל
אוכל
מרקים

נזיד דלעת וחומוס עם כדורי בשר

נזיד עשיר מחמם וטעים

|mako| פורסם15:25
מרק קרם שעועית עם נענע ועדשים- בוקר צהריים ערב (צילום: פיליפ מטראי)
צילום: פיליפ מטראי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

לנזיד

  • 2 בצלים
  • 1 ק"ג דלעת
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • 1/2 ליטר ציר עוף או מים
  • שמן זית, מלח ופלפל

לכדורי בשר

  • ½ ק"ג בשר טלה טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלח ופלפל

לקישוט

  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 1 כפית סוכר חום
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1לנזיד:משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ל-24 שעות. מסננים, שוטפים ומבשלים במים טריים כשעה וחצי עד שהגרגירים רכים. 2. שומרים גם את מי הבישול. חותכים דלעת לקוביות, משמנים בשמן זית וצולים בתנור חם (200 מעלות) כ-20 דקות. 3. מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה עמוקה. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים ומטגנים עוד דקה. 4. מוסיפים את הדלעת, החומוס (עם המים) וציר העוף ומביאים לרתיחה. 5. לכדורי הבשר:מערבבים יחד את כל החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומוסיפים לסיר המרק, מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. 6.לקישוט:מקפיצים במחבת גרעיני דלעת עם שמן זית, סוכר חום ופפריקה עד להזהבה קלה. 7. מוזגים את המרק לצלחות ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת המסוכרים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il