אוכל
אוכל
מרקים

מרק בוטנים חלבי

מרק חלבי, סמיך וטעים - לחורף חם ומתוק

|מועצת הבקר והחלב| פורסם13:52
חמאת בוטנים (צילום: Robert Reiff, GettyImages IL)
צילום: Robert Reiff, GettyImages IL
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 3 גזרים
  • 1 בצל
  • 2 גבעולי סלרי (אם רוצים)
  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה
  • בוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1קולפים את הגזר וחותכים אותו, את הבצל ואת הסלרי לחתיכות קטנות (אפשר בדיסקית הפריסה של מעבד המזון) ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו.

2מרסקים את הירקות עם מעט מרק בבלנדר או במעבד מזון.

3ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מהמרק. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת) ומביאים לידי רתיחה בזהירות, כי החלב עלול לגלוש.

4מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת . מחממים עוד 2 דקות ומגישים חם בתוספת בוטנים או אגוזים קצוצים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il