1מחממים תנור ל-180 מעלות.
2מסדרים את קוביות הירקות הכתומים בתבנית אפייה (או שתיים, אם צריך), זולפים מעל חצי מכמות שמן הזית ומתבלים בעלי התימין, מלח ופלפל.
2אופים בערך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים בקצוות.
3מחממים 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את הירקות הצלויים ומביאים לרתיחה. מתחילים לטחון את המרק בבלנדר ידני, ותוך כדי מוסיפים עוד מים ושמן זית לקבלת מרקם חלק.
4טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד עם זרעי הדלעת ומעט יוגורט או קרם קוקוס, אם רוצים.
לבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר הכנו מרק אפונה משגע עם קישואים ונענע