אוכל
אוכל
מרקים

מרק דלעת ובטטה צלויות

מרק כתום כולם יודעים לעשות - מה שלא כולם יודעים זה שאם צולים את הירקות קודם, התוצאה עשירה וטעימה פי מיליון. שעה אחת וזה שלכם

|mako אוכל| פורסם06:50
מרק דלעת ובטטה צלויות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.7108reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • ½ כוס שמן זית
  • דלעת במשקל 700 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 בטטות בינוניות (בערך 800 גרם), קלופות וחתוכות גס
  • עלים מ-5 גבעולי תימין
  • 3-4 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם זרעי דלעת קלופים וקלויים, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מסדרים את קוביות הירקות הכתומים בתבנית אפייה (או שתיים, אם צריך), זולפים מעל חצי מכמות שמן הזית ומתבלים בעלי התימין, מלח ופלפל.

2אופים בערך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים בקצוות.

3מחממים 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את הירקות הצלויים ומביאים לרתיחה. מתחילים לטחון את המרק בבלנדר ידני, ותוך כדי מוסיפים עוד מים ושמן זית לקבלת מרקם חלק.

4טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד עם זרעי הדלעת ומעט יוגורט או קרם קוקוס, אם רוצים.

לבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מרק אפונה משגע עם קישואים ונענע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il