אוכל
אוכל
מרקים

קרוקטים מתפוחי אדמה

להגיש כמנה ראשונה או עיקרית, עם קערית של מיונז מתובל בשום

|אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר| פורסם15:41
קרוקטים מתפוחי אדמה (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
צילום: נלי שפר, יחסי ציבור
Rating:4.4109reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים או אפויים בקליפתם
  • כוס שבבי בצל מטוגנים (קונים בשקית בסופר או מטגנים כוס בצל קצוץ דק, עד להשחמה מלאה)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 ביצים
  • כוס גבינת אמנטל מגוררת
  • 1 כוס קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ומועכים אותם למחית. מוסיפים למחית את שבבי הבצל, השום, הביצים, הגבינה והקמח, מתבלים במלח ובפלפל ולשים בידיים לבצק אחיד.

מתכונים לראש השנה

2צרים מהתערובת גלילים בעובי כ־2 ס"מ ובאורך של כ־8 ס"מ. מניחים במגש, מכסים ומקררים כשעה.

3מחממים שמן לטיגון עמוק. מגלגלים את הקרוקטים בפירורי הלחם עד שהם מצופים סביב־סביב. מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם זהובים יפה. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il